Skolestart 2023

Elever 9 570251
Mere end 8000 elever starter i folkeskolen i Randers Kommune den 14. august – forventningsfulde og klar efter en god sommerferie til at møde kammerater, lærere og starte i skolen igen.

For eleverne i børnehaveklassen er det en helt særlig dag – deres første skoledag. Og alle møder ind til en skole, hvor man er klar til at tage imod dem lige så forventningsfulde. Ugen op til den 14. august er brugt på forberedelse og pædagogiske arrangementer for at gør personalet og skolen klar til skolestart.

Skole laver vi i et forpligtende fællesskab mellem elever, forældre, børnehaveklasseledere, lærere og politikere i kommunen. Skolen er ikke forretning på nettet, hvor man bestiller og sender retur, skolen er i stedet et fællesskab, hvor vi samarbejder gennem dialog og bevarer det respektfulde samarbejde, hvis noget går skævt –  for indrømmet – det sker en gang i mellem.

Vi oplever det som naturligt, at man gennem dialogen på forældremøder og i skolebestyrelsen drøfter og afklare forventninger fra skolen til forældre og elever, og tilsvarende den anden vej med en respekt for, at der er lovgivning, bekendtgørelser og vejledninger, som skal overholdes. Vi håber, at vi gennem forventningsafklaringen også får drøftet, hvad forældrene kan gøre for skolen og klassens fællesskab.

Vores mål er, at eleverne skal blive til nogen – vi vil dannelsen og uddannelsen af den enkelte elev. På hver eneste folkeskole i Randers Kommune arbejdes der dagligt af alle for at tage vare på den enkelte elev og fællesskabet gennem arbejdet med elevens alsidige udvikling.

Byrådet i Randers har umiddelbart før sommerferien vedtaget både en ”børn- og ungepolitik”, samt en ”skole og uddannelsespolitik”. Flotte politikker, der er ambitiøse, peger fremad og sætter retning. Det betyder også, at når man som kommune og politikere har ambitioner for folkeskolen må forventningen være, at man også vil investere i folkeskolen.

Vi ser frem til et skoleår med fokus på fællesskab, god undervisning, samarbejde mellem skole, elever og forældre og politikere – et skoleår, hvor vi i fællesskab arbejder for, at de gode folkeskoler i Randers bliver endnu bedre.

Vi skal huske, at folkeskolen er landets vigtigste og største kulturbærende institution. Det er i folkeskolen, at vi danner børn og unge mennesker til livsduelige borgere i et mangfoldigt samfund. Det er i folkeskolen, vi hver dag skaber fremtiden for vores børn og unge.

Endnu en gang velkommen i din lokale folkeskole!

Med ønsket om et godt og lærerigt skoleår i et stærkt fællesskab til de mere end 8.000 randrusianske folkeskoleelever.

Bragt som læserbrev på amtsavisen.dk den 10. august 2023