Covid-19 test på skolerne

Coronavirus 800
Fra starten af uge 7 tilbydes personalet på kommunens skoler kviktest .

Personalet, der skal udføre testen er ansat af Randers Kommune og bliver uddannet her i slutningen af uge 6. Vi har talt med Birgitte Guldberg, sekretariatschef i Børn og Skole i Randers Kommune, og som er ansvarlig for at få startet testsystemet op.

Hun fortæller: ”Fra starten af uge 7 er det kommunale testkorps klar til at besøge skolerne for at test. Alle skoler vil to gange om ugen få besøg af korpset.

Skolerne vil blive orienteret om tidsplanen, så kolleger, der arbejder hjemmefra en eller flere af ugens dage, kan se, hvornår der er mulighed for at blive testet på arbejdspladsen. Det er en sundsplejerske, der har det faglige ansvar og føre tilsyn med opgaven”, siger Birgitte Guldberg, og hun fortsætter: ”Ligeledes er der handleplaner for, hvad man skal gøre, hvis en fra personalet konstateres positiv for Covid-19.  Dele af planen skal udarbejdes på skolen, mens Randers Kommune står for kontakten til bl.a. Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det betyder, at du som lærer og børnehaveklasseleder senest i starten af uge 8 kan se, hvornår der er mulighed for at blive testet. Det er aftalt, at er resultatet af testen positiv, vil du blive ringet op. Dette kommer der mere information om senere, ”slutter Birgitte Guldberg.

Opfordring til at benytte den frivillige test
Der er vigtigt at understrege, at der er tale om en frivillig test. Randers Lærerforening opfordrer til, at man benytter muligheden for at benytte testen af hensyn til sig selv, elever, kolleger og ens øvrige omgangskreds for at fremme smitteopsporing og medvirke til, at pandemien inddæmmes.  

Målgruppe