Kollektiv ferielukning

Ferie i uge 42 og ingen penge? Det er en mulighed, hvis du ikke har optjent ferie til brug i forbindelse med kollektiv ferielukning i uge 42.
Ferie Sandskovl

En lang række af kommunens skoler holder kollektiv ferielukket i uge 42. Det drejer sig ifølge Randers Lærerforenings oplysninger om: Gørnhøjskolen; Havndal Skole, Kristrup Skole, Langaa Skole, Nørrevangsskolen, Søndermarkskolen, Tirsdalens Skole og Firkløverskolen (begge afdelinger).

Er du blevet ansat i Randers Kommune efter den 1. januar 2016, har du ikke optjent ferie til hele uge 42. På din lønseddel fremgår det, hvor meget ferie, som du har optjent.

Er der ikke optjent ferie svarende til en hel uge (37 timer, hvis du er fuldtidsansat), så vil den manglende ferie blive modregnet i lønnen. I stedet for løn kan du være berettiget til modtagelse af feriedagpenge. Se linket ude til højre. Eller såfremt du opfylder betingelserne for modtagelse af dagpenge kan du modtage dagpenge i forbindelse med kollektiv ferielukning. Se linket ”kollektiv ferielukning”.  Her fremgår det også hvad du skal gøre.

Husk du skal melde dig ledig både til A-kassen og til Jobcentret. Dagpenge kan ikke udbetales med tilbagevirkende kraft..

Kollektiv ferielukning
Der er tale om kollektiv ferielukning, når kommunen/skolen har placeret ferie for alle lærere i samme periode. Arbejdsgiveren fastlægger tidspunktet for de 5 ugers ferie, du efter ferieloven har ret til.

Meld dig ledig første dag i ferien
Den første dag i din ferie, hvor du ikke har flere feriepenge eller feriedagpenge tilbage, skal du melde dig ledig på Jobcentret. Også selvom du i princippet stadigvæk er ansat. Det er nødvendigt for at du kan få dagpenge under kollektiv ferie. 

Feriedagpenge
Dagpenge ved kollektiv ferielukning
Jobcentret i Randers

Emner

Målgruppe