Velkommen til et nyt skoleår

Kære kollega Velkommen tilbage efter en velfortjent sommerferie Mandag den 14. august startede næsten 9.000 elever på et nyt og spændende skoleår i Randers Kommune. Lærere og børnehaveklasseledere har brugt ugen forinden på at forberede, planlægge, udvikle og alt det andet, der hører til skolestarten.

Afslutningen på skoleåret 2016/17 blev desværre præget af de store besparelser, som var en følge af budget 2017. Dette førte til et stort arbejde med at aftale forflyttelser og i enkelte tilfælde fratrædelsesordninger for vores medlemmer. For de, der desværre blev ramt af forflyttelser og afsked, har vi dog kun hørt godt om kredsens indsats.

Arbejdstidsaftalen

Skolechef Henrik Johansen, Randers Lærerforenings næstformand Jette Husum og jeg var rundt på skolerne for at fortælle om den arbejdstidsaftale, der er gældende fremad for Randers Kommune.  Vores opfattelse er, at det var en positiv oplevelse. Vi ved dog godt, at selv den bedste aftale ikke kan løse det problem, der hedder manglende ressourcer.

Vi vil senere evaluere aftalen og drøfte resultatet med skoleafdelingen.

Budget 2018 og valg

I august og september fastsætter byrådet budgetrammen for det kommende år, og det er altid en gyser. I indeværende skoleår er der gennemført rammebesparelser på over 2% (1,12% i 2017 og en udskudt besparelse fra 2016). Skolerne og personalet har leveret varen trods til tider svære forhold rundt omkring.

Vi må håbe, at der fra politisk side nu er både råd til og vilje til at tilgodese skolerne – vi trænger til, at byrådet går forrest og kickstarter folkeskolen gennem en bedre ressourcetildeling. 

Forude venter valget den 21. november til det kommende byråd. Vi opfordrer til, at du er med til at sætte skolespørgsmål på dagsordenen gennem deltagelse i valgmøder, læserbreve osv.

Ny hjemmeside

I løbet af september overgår vi til en ny hjemmeside med et layout svarende til Danmark Lærerforenings hjemmeside. Adressen er stadig dlfranders.dk. Vi findes også på facebook – søg efter @dlfranders. Her deler vi relevant information fra såvel Danmarks Lærerforening, Folkeskolen, os selv og mange andre.

Til sidst ønsker vi alle et godt skoleår, et år, hvor vi ved, at alle vil gøre deres yderste, for at elever, forældre og kolleger får et fantastisk skoleår.

God arbejdslyst

På vegne af styrelsen i Randers Lærerforening

Leif Plauborg
Formand 

Emner

Målgruppe