Ferien starter i uge 27...

Bakkefaldet
Kollektiv ferielukning, sygdom før ferie starter, eller når den er startet.. Læs lidt mere om reglerne her

Den kollektive ferielukning på folkeskolerne i Randers Kommune er i denne sommer fastlagt til uge 27, 28, 29 og 30. Da vi grundet de nye ferieregler ikke har optjent tilstrækkelig ferie til den kollektive ferielukning, skal der afholdes forskudsferie. Afhængigt af, hvornår man er blevet ansat i Randers Kommune, er der forskellige regler.

Har du været ansat i hele det foregående ferieår (1. maj 2020 til den 31. august 2020) og indtil nu, er du automatisk omfattet af reglerne om forskudsferie. Hvis du ikke er omfattet af reglerne, kan/skal der indgås en individuel aftale om forskudsferie (ellers vil du blive trukket i løn) – tal med din skoleleder/skolesekretær om hvilken løsning, du vælger.

Har du ikke optjent ferie nok (evt. inkl. forskudsferie) kan du søge a-kassen om feriedagpenge eller dagpenge jf. reglerne på området.

Uanset hvilken situation, du står i, skal du huske, at de nødvendige ansøgninger m.m. skal laves på forhånd. Man kan ikke efterfølgende få bevilliget dagpenge. Kontakt Lærernes A-kasse for yderligere information.

Hvis du ikke allerede har modtaget information fra din skoleleder, vil det ske snarest.

Bliver du syg inden normal arbejdsstart mandag i uge 27 skal du melde dig syg, og du vil da være berettiget til erstatningsferie. Melder du dig først syg eller bliver du først syg i løbet af ferien er der fem karensdage og eventuelt nogle krav om dokumentation, som du skal opfylde.

Uanset hvad, opfordrer vi til, at du kontakter Randers Lærerforening, hvis du er i tvivl om reglerne.

Emner

Målgruppe