Samsø udflugten

Sol, sommer og Samsø 33 morgenduelige sommerklædte pensionister havde tilmeldt sig årets sommertur til Samsø. Forventningerne var store og vejret var med os.

 

Fårup Buslinjer stillede med sidste nye skrig i rutebil, og Søren chauffør leverede en pragtpræstation bag rattet på både E45 og på Samsøs snørklede veje.

Sejlturen gik fra Hou til Selvig i strålende sol. Nybagte rundstykker, kaffe, mm. ventede ombord. I Selvig fik vi følgeskab af Hans, som var vores fortræffelige guide resten af dagen. Hans vidste alt om Samsø, og der var ikke den lokalitet eller lille flække eller naturperle, som han ikke viste os og fortalte levende om. Brattingborg, Besser Rev, Tranebjerg, Issehoved, de store lyngsletter, spadsereturen i Nordby, den store bybrønd og meget, meget mere. Hans fortalte engageret og var en blændende formidler, og lagde bestemt ikke skjul på sin modvilje om broplanerne til Samsø.

Frokosten på Brundby Rock Hotel var en oplevelse i sig selv. Værten fortalte først om husets spændende historie, hvorefter køkkenet levede en farverig frokost af ypperste kvalitet. Husets stemning og menukort bør alle unde sig, hvis man er på de kanter. De får 5 store stjerner for deres indsats.

Hjemturen tilbragte vi på færgens soldæk, hvor aftensolens sprøde stråler og varmen gjorde godt i vores oplevelses mættede hoveder. Mange glædede sig også til at komme hjem og sætte tænderne i de ny opgravede Samsøkartofler, som vi også havde nået at købe.

De varmeste sommer hilsener fra Inger-Lise, Linda, Jens Ole og Bent