Kørselsbemyndigelse

Hotel Frederiksdal
Når du skal på kursus, til møde på PPR eller Læringscenter Randers, så kører du ofte i egen bil, men til hvilken takst og hvorfor?

Du har ved din ansættelse eller for ikke længe siden fået en besked om kørselsbemyndigelse i Randers Kommune. Det betyder, at du ved kørsel for dit arbejdssted vil få den høje takst for kørsel (3,54 kr./km i 2020) – samtidig gør kommunen opmærksom på, at når du i din tjeneste kører ”for dig selv” til et kursus, konference mv. så er det til den lave sats (1,96 kr./km).

Det er en udgift at have en bil, og den takst, som skat har udregnet er faktisk dækkende for den reelle udgift, når man tager alt i betragtning (afskrivning, pris, serviceeftersyn, skift af dæk mv).

Du er ikke forpligtet til at stille bil til rådighed. Du kan frit vælge mellem at tage bil til den lave takst eller bruge offentlige transportmidler. I begge situationer skal befordringstiden medregnes i arbejdstiden.

Du kan herefter drøfte med din arbejdsgiver, hvad der er mest fordelagtigt for arbejdsgiver, at du kører til høj takst med en beregnet kørselstid eller benytter offentlige transportmidler, hvor arbejdsgiver skal betale billetten og den medgåede rejsetid.

Randers Lærerforening råder dig til at drøfte sagen med din arbejdsgiver forud for kørsel til lav takst.

Er du i tvivl, skal du kontakte din tillidsrepræsentant.

Målgruppe